Patina – elegantné riešenie pre kovové dekorácie

Pokiaľ ste sa rozhodli osviežiť vaše kovové zábradlie, schránku, dekorácie či záhradný nábytok, patinovacie farby vám rýchlo a jednoducho pomôžu osviežiť vzhľad starých vecí.

Zdroj: https://sk.pinterest.com/pin/7318418132563827/

Pre jasnejšie pochopenie ako s patinami správne pracovať, sme pre vás natočili video, kde vám naša kolegyňa Naty a kolega Roman ukážu, ako patiny nanášať.

Patinovanie nie je náročný proces, pokiaľ nepodceníte prípravu. Dôležité je nachystať si povrch, ktorý chcete patinovať. V ideálnom prípade by mal byť natretý čiernou vrchnou farbou a byť dobre uschnutý. Okrem čiernej môžete použiť aj inú tmavú farbu, záleží len na vašej fantázii.

Dôležité je zvoliť si dobrý štetec. Aby ste mali cit v ruke, odporúčame klasický štetec č. 1. Okrem toho netreba zabudnúť na dostatočné množstvo riedidla. Práve riedidlo je pri patinovaní veľmi dôležité a dá sa povedať, že práve to je tá prísada, ktorá má na svedomí úspech konečného výsledku.

Pre patinovanie je samozrejme dôležitá aj samotná kvalita patiny. Na našom e-shope nájdete kvalitné patiny od nemeckého výrobcu W+S. Ponúkame vám ich v zlatej, medenej, striebornej zelenej farbe. Pre najlepší efekt je vhodné používať W+S riedidlo od toho istého výrobcu. A teraz si už pozrite video, kde sa dozviete, ako na to.

Zdieľať obsah

Vložiť komentár